Адвокат пояснив неявку Кернеса в суд

Адвокат пояснив неявку Кернеса в суд

Укрінформ
Адвокат Харківського міського голови Геннадія Кернеса пояснив його неявку в суд, де розглядають три апеляції на закриття справи проти мера і двох його охоронців, обвинувачених у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двох активістів Харківського Євромайдану взимку 2014 року, "виключно поважними причинами".

Про це сам захисник Олександр Гунченко сказав кореспондентові Укрінформу.

"Геннадій Кернес неухильно виконує свої процесуальні обов'язки. Його неявки в суд (Полтавський апеляційний суд — ред.), включаючи засідання 5 березня, об'єктивно обумовлені виключно поважними причинами", - зазначив адвокат.

За його словами, чергове засідання суду призначене на 27 березня.

Як пояснили кореспондентові Укрінформу в суді, 5 березня засідання не відбулося, оскільки захисники Кернеса попросили перенести суд через те, що вони зайняті в інших судових процесах, у тому числі в Києві: "Кернес також подав письмове прохання відкласти суд, посилаючись на лікування".

Читайте також: Суд переніс розгляд трьох апеляцій Кернеса

Представник потерпілих і сам потерпілий, як додали в суді, просили суд доставити Кернеса примусово, так як це не перша неявка: "Суд відмовив у цьому проханні, але задовольнив прохання перевірити в судових інстанціях зайнятість адвокатів Кернеса в інших судах".

Геннадій Кернес і його охоронці не вважають себе винними у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двох активістів Харківського євромайдану взимку 2014 року. Їм загрожує до 15-ти років в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-