Синод ПЦУ прийняв рішення щодо літургії греко-католиків у Софії Київській

Синод ПЦУ прийняв рішення щодо літургії греко-католиків у Софії Київській

Укрінформ
Священний Синод ПЦУ озвучив позицію щодо можливості літургії греко-католиків у Софії Київській.

Про це йдеться в ухвалі Священного Синоду.

Священний Синод Православної церкви України, що відбувся 4 березня, підтримав позицію, висловлену в листі Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія до Владики і Отця УГКЦ Блаженнійшого Верховного Архієпископа Києво-Галицького Святослава від 19 лютого 2019 р. у зв’язку з публічно оголошеним наміром звершення у Соборі Святої Софії Київської католицького літургійного богослужіння східного обряду.

"Схвалити і направити Блаженнійшому Верховному Архієпископу Святославу лист Священного Синоду із зазначеного питання. Констатувати, що протягом тисячоліття Собор Святої Софії Київської був і залишається кафедральним собором православних Київських першоієрархів. Вважати за корисне зберегти щодо богослужінь у Святій Софії Київській той порядок, який склався дотепер і позитивно сприймається в українському суспільстві, не провокуючи полеміки чи розділень", — йдеться у документі ПЦУ.

Читайте також: Створення ПЦУ та надання Томосу включили до шкільної програми

Синод схвалив і направив лист із зазначеного питання Верховному Архієпископу УГКЦ Святославу.

Як повідомлялося, колишній предстоятель УПЦ КП Філарет попросив УГКЦ відмовитися від проведення літургії в Софії Київській на початку квітня, вважаючи, що це може викликати спротив з боку православних українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-