Завдяки індексації пенсіонери отримають

Завдяки індексації пенсіонери отримають "плюс" 17% і компенсації

Укрінформ
Україна з березня почала робити перші кроки до перемоги над бідністю.

Про це Президент Петро Порошенко заявив під час виступу на засіданні Ради регіонального розвитку Одеської області, пише сайт голови держави.

Важливим компонентом подолання бідності глава держави назвав передачу влади і коштів місцевому самоврядуванню, через реалізацію таких глобальних реформ як децентралізація.

Також серед кроків, які зараз здійснюються для підтримки найбільш вразливих верств населення, Президент назвав індексацію пенсій пенсіонерам, які отримували найнижчі пенсії, та монетизацію субсидій.

Читайте також: На Донеччині підвищені виплати отримають майже 700 тисяч пенсіонерів — Порошенко

«Монетизація субсидій – це довіра до людей, коли їм гроші з державного бюджету передають готівкою. В середньому 1600 гривень на домогосподарство. І якщо ви зробите такі енергозберігаючі технології, підвищення енергоефективності – гроші економляться і громаді, і домогосподарству. До 40-45% вже зараз це реально. Отримала людина 1600 гривень – 750 гривень залишила собі. А хто це буде? 70% - це пенсіонери. І таким чином додатково 700 гривень можна дати пенсіонерам. І це не коли-небудь, це зараз є, коли ми починаємо інвестувати в енергозбереження», - підкреслив Порошенко.

«На сьогоднішній день, коли ми дивимося в очі пенсіонерам, є що їм сказати. З 1 березня на 17% зросли пенсії через механізми індексації», - також констатував Президент і нагадав, що джерелом індексації найнижчих пенсій стали надходження до Пенсійного фонду 13 млрд 600 млн гривень від розмитнення так званих «євроблях».

«Ці кошти пішли на скорочення дефіциту бюджету Пенсійного фонду і найголовніше – на індексацію пенсій за 2016-2017 роки», - додав Петро Порошенко і розповів, що крім індексації кожен з таких пенсіонерів отримає додатково у березні-квітні по 1205 гривень компенсації за попередні роки.

Він зазначив, що перші кроки щодо підвищення виплат пенсіонерам – це лише початок. «Я впевнений в тому, що ми не зупинимося на цьому шляху і наша єдність, яку ми продемонстрували, найближчим часом зможе принести конкретні результати і дасть нам можливість реалізувати додаткові кроки по подоланню бідності», - резюмував Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-