Держбюджет передбачає цьогоріч 450 мільйонів на слухові імпланти дітям

Держбюджет передбачає цьогоріч 450 мільйонів на слухові імпланти дітям

Укрінформ
На проведення імплантаційного слухопротезування у держбюджеті на 2019 рік передбачено 450 млн грн, що майже утричі перевищує торішні видатки.

Про це йшлося на зустрічі заступника міністра фінансів Юрія Джигира з представниками Національної академії медичних наук, пацієнтських і благодійних організацій, на якій обговорювалося питання цільового використання бюджетних коштів на імплантаційне слухопротезування, повідомляє прес-служба Мінфіну.

"У Держбюджеті на 2019 рік на проведення імплантаційного слухопротезування передбачено 450 млн грн. Це майже в три рази перевищує обсяг видатків, спрямованих на зазначені цілі у 2018 році", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, передбачений обсяг видатків має забезпечити надання допомоги усім дітям-інвалідам, які зареєстровані у черзі на проведення оперативного втручання та заміну мовних процесорів станом на початок 2019 року та будуть зареєстровані у черзі протягом цього року.

Читайте також: Сільські амбулаторії Одещини отримали 29 кросоверів - ОДА

У Мінфіні зазначають, що коштів вистачить, щоб провести операції з кохлеарної імплантації 505 дітям (в черзі станом на 1 січня 2019 р. – 379 дітей) та замінити мовні процесори 224 дітям (в черзі станом на 1 січня – 189 дітей).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-