Рева назвав середній розмір індексації пенсій з 1 березня

Рева назвав середній розмір індексації пенсій з 1 березня

Укрінформ
З 1 березня для понад 10 млн пенсіонерів буде проведено автоматичну індексацію пенсій, підвищення в середньому становитиме 255 гривень.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева під час засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"При проведенні щорічної індексації з 1 березня 2019 року пенсії автоматично будуть перераховані для 10 млн 200 тисяч пенсіонерів. Середній розмір підвищення складе 255 гривень", - сказав він.

Водночас урядовець підкреслив, що ця цифра не є однаковою для всіх, вона буде диференційованою, але мінімальне зростання становитиме не менше 100 гривень.

Крім того, Рева нагадав, що 1 млн 900 тисяч пенсіонерів із мінімальними та нижче мінімальних пенсіями, які мають повний страховий стаж, отримають одноразові виплати по 2410 гривень. За його словами, ці виплати здійснюватимуться у березні та квітні двома частинами.

Читайте також: Уряд починає автоматичну індексацію пенсій - Гройсман

Міністр додав, що гроші на одноразові виплати надійшли за рахунок коштів від розмитнення автомобілів на іноземних номерах, так званих "євроблях".

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 25 лютого анонсував, що пенсіонери з мінімальною і нижче мінімального розміру пенсіями у березні-квітні отримають по 2410 гривень компенсації індексації за 2015-2016 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-