САП направила до суду справу Омеляна

САП направила до суду справу Омеляна

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до Солом'янського райсуду столиці обвинувальний акт відносно міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Відповідна інформація оприлюднена на сторінці відомства у Facebook.

"Після завершення ознайомлення сторони захисту з матеріалами досудового розслідування, які було відкрито 6 листопада 2018 року, прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно одного з чинних членів Кабінету міністрів України", - йдеться у повідомленні.

У ході слідства було встановлено, що, працюючи виключно на державний службі, обвинувачений не міг заощадити достатньо коштів, щоб у 2015 році придбати новий автомобіль преміум класу за понад 1,4 млн грн та зберігати готівкою $90 тис. та €25 тис.

"З метою уникнення декларування придбаного автомобіля та приховування дійсних статків міністра, реєстрацію транспортного засобу було здійснено на рідного брата, проте користувався ним від початку купівлі обвинувачений та його дружина", - зазначають у відомстві.

Крім того, подаючи декларації за 2015-2016 роки, міністр умисно не задекларував право користування зазначеним автомобілем, витрати на його придбання, витрати на оренду будинку у передмісті Києва та право користування будинком і земельною ділянкою. Як встановлено детективами НАБУ, відомості в деклараціях за вказані роки відрізняються від достовірних на понад 8 млн грн.

Читайте також: Омелян про транспортну інфраструктуру: Розвивається відповідно до світових трендів

Як повідомляв Укрінформ, 13 вересня 2018 року НАБУ повідомило про підозру в незаконному збагаченні міністру інфраструктури Омеляну.

За даними слідства, витрати Омеляна не збігаються з офіційними доходами. Зазначається, що він з 2000 року по теперішній час перебуває на державній службі, і в період з 1.01.2000 по 26.04.2018 отримав 2,17 млн грн офіційного доходу, тоді як витрати його становили лише в період із 2008-го по 26.04.2015 року щонайменше 3,45 млн грн.

Детективи НАБУ з’ясували, що в 2015 році, перебуваючи на посаді заступника міністра інфраструктури, посадовець набув у власність активи, законність підстав отримання яких не підтверджено доказами та вартість яких значно перевищує його законні доходи. Йдеться про новий позашляховик BMW X5 2015 року випуску та готівку в сумі 90 тис. дол. та 25 тис. євро. Загальна вартість таких активів на той час становила 4 230 500 грн.

У НАБУ стверджують, що у декларації за два роки посадовець умисно не вніс інформацію про позашляховик BMW X5, фактичним власником якого він є та який перебував у його володінні й користуванні. Не відображені в е-декларації за 2015 рік видатки на оренду будинку, в якому фактично проживав міністр та члени його родини. Роком пізніше міністр не задекларував факт постійного користування у 2016 році іншим заміським будинком та земельною ділянкою.

Крім того, за даними НАБУ, міністр вніс недостовірні відомості про вартість автомобіля Volvo S80 2007 року випуску, придбаного в 2016 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-