Українці тепер можуть перевірити постачальника газу - працює онлайн-сервіс

Українці тепер можуть перевірити постачальника газу - працює онлайн-сервіс

Укрінформ
Українські споживачі газу можуть миттєво отримати дані про своїх постачальників, а також пересвідчитися у власній присутності в реєстрах споживачів за допомогою онлайн-сервісу від АТ "Укртрансгаз".

Про це повідомляє прес-служба УТГ.

"Укртрансгаз запустив онлайн-сервіс для українських споживачів газу, який дає можливість миттєво отримати дані з Інформаційної платформи оператора ГТС про своїх постачальників, а також перевірити наявність власного EIC-коду в реєстрах споживачів газу, в тому числі в Реєстрі на відключення від газопостачання", - йдеться у повідомленні.

У компанїі наголошують, що цей інструмент допоможе споживачам уникнути ситуацій з помилковим чи безпідставним відключенням, унеможливить маніпулювання інформацією про роботу Інформаційної платформи і захистить сумлінних учасників ринку.

Щоб скористатися сервісом, достатньо ввести унікальний ЕІС-код споживача газу, який можна знайти в платіжці за газ або в укладеному з оператором газорозподільних мереж (ГРМ) Договорі на розподіл природного газу.

Якщо ж у споживача немає ЕІС-коду або якщо в результаті онлайн-перевірки споживач виявив себе в Реєстрі на відключення, але при цьому планує продовжувати споживання газу з 1 березня 2019 року, йому необхідно якнайшвидше звернутись до газорозподільної компанії (оператора ГРМ) в його регіоні із запитом про створення ЕІС-коду та внесення відповідної інформації до Інформаційної платформи оператора ГТС.

Читайте також: Укртрансгаз заощадив торік 1,6 мільярда завдяки торгам на Prozorro

Наразі всі без винятку побутові споживачі газу (фізичні особи) в Україні потрапляють до захищеної категорії відповідно до постанови Кабінету міністрів №867, тому до 1 травня 2020 року не можуть бути внесені до Реєстру на відключення, пояснюють в Укртрансгазі.

У компанії нагадують, що з 1 березня 2019 року український ринок природного газу повністю переходить з місячного на добове балансування. Це, зокрема, передбачає, що взаємодія між постачальниками, операторами ГРМ та споживачами здійснюватиметься виключно через Інформаційну платформу оператора ГТС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-