Російський омбудсмен відмовилася від зустрічі з Денісовою

Російський омбудсмен відмовилася від зустрічі з Денісовою

Укрінформ
Уповноважений з прав людини Росії Тетяна Москалькова скасувала зустріч з українським омбудсменом Людмилою Денісовою через її заяви щодо відвідання 12 лютого українських моряків Ніною Карпачовою.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на прес-службу Москалькової.

"Раніше запланована на 21 лютого офіційна зустріч в Афінах з омбудсменом України не відбулася через листа, в якому Денісова звинуватила Москалькову в тому, що українських моряків відвідала Ніна Карпачова", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у зверненні до російського омбудсмена Тетяни Москалькової уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова висловила рішучий протест з приводу спільного відвідання Москальковою і Ніною Карпачовою поранених українських військовополонених. Денісова зазначила, що протягом тривалого часу неодноразово зверталася до Москалькової з проханням надати їй дозвіл на відвідання затриманих моряків, проте її поінформували, що це рішення "належить до компетенції ФСБ Росії і Федеральної служби виконання покарань Росії".

Раніше повідомлялося, що уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова планує 21 лютого в Афінах зустрітися з російським омбудсменом Тетяною Москальковою.

Раніше віце-президент Європейського інституту омбудсмена Ніна Карпачова відвідала разом з уповноваженим з прав людини в РФ Тетяною Москальковою полонених моряків у московському СІЗО "Лефортово".

Читайте також: Звільнення заручників: Україна готова якнайшвидше провести обмін у форматі 25х25

Як відомо, 25 листопада російські військові біля берегів Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України - катери "Бердянськ" і "Нікополь" і буксир "Яни Капу", які прямували з Одеси до Маріуполя, а також їх екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих українських моряків за обвинуваченням за ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу РФ (незаконний перетин кордону). Зараз всі вони знаходяться в СІЗО "Лефортово".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-