В Україні на базі трьох вишів створили інноваційні лабораторії

В Україні на базі трьох вишів створили інноваційні лабораторії

Фото
Укрінформ
В Україні на базі трьох університетів створено сучасні інноваційні лабораторії.

Це стало можливим завдяки реалізації проекту “Створення мережі та інфраструктури підтримки молодіжного інноваційного підприємництва на платформі FabLab”, який впроваджували 7 країн, в тому числі і Україна, в межах програми ЄС Еразмус+, повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

"Участь нашої країни дозволила створити на базі 3 українських вишів FabLab - інноваційні лабораторії, де студенти та молоді науковці можуть працювати над стартапами і дослідженнями. Вони відкриті у Харківському національному економічному університеті ім. Кузнеця, НТУ “Київський політехнічний інститут” та Тернопільському національному технічному університеті ім. Пулюя", - йдеться у повідомленні.

Окремим компонентом проекту було залучення до роботи FabLab представників бізнесу. Це дасть підтримку та можливості для розвитку створених в лабораторіях молодіжних проектів, зазначили в МОН.

Водночас для розширення теоретичних знань студентів щодо інноваційного підприємництва було розроблено 5 нових дисциплін. Вони базуються на відповідному європейському досвіді. Нові дисципліни вже стали частиною навчання, допомагаючи розвивати інженерні навички, креативність, підприємницьке мислення тощо.

Читайте також: Розроблена в Україні бездротова станція може заряджати 8 пристроїв одночасно

Зазначається, що до проекту також були долучені представники Білорусі, Великої Британії, Португалії, Іспанії, Франції та Бельгії.

Фото: mon.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-