Глава УГКЦ на Благовіщення відслужить літургію у Софії Київській

Глава УГКЦ на Благовіщення відслужить літургію у Софії Київській

Укрінформ
Глава УГКЦ Блаженніший Святослав анонсував проведення Божественної літургії у Софійському соборі у Києві з нагоди свята Благовіщення 7 квітня.

Про це повідомляє Департамент інформації Української греко-католицької церкви.

«Я хочу поділитися з вами великою радістю. На наше прохання цього тижня я отримав повідомлення від міністра культури України Євгена Нищука, що 7 квітня, на свято Благовіщення, ми зможемо відправити Божественну літургію в соборі святої Софії в Києві. Тому всіх вас я сердечно запрошую долучитися до цієї події… Ми зробимо все можливе, щоб всі ми змогли достойно взяти участь у цій Божественній літургії! Тож я урочисто проголошую прощу всієї нашої церкви до собору святої Софії у Києві цьогоріч 7 квітня», – сказав духовний лідер греко-католиків наприкінці богослужіння у неділю, 17 лютого.

Читайте також: УГКЦ закликає українців прийти на вибори

Наголошується також, що оскільки до Собору святої Софії потрапити зможуть не всі охочі, на Софійській площі стоятимуть монітори, і всі зможуть взяти участь у літургії та приступити до святої сповіді і святого причастя.

Як зазначається у повідомленні, раніше у своєму посланні з нагоди століття відновлення соборності українського народу та його держави Блаженніший Святослав нагадав, що УГКЦ є спадкоємицею Київської церкви: «Дивовижним втіленням, непорушною святинею премудрості Божої стала свята Київська Софія, собор, що донині є промовистим символом первинної цілісності й повноти єдиної та неподільної Київської церкви».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-