Амністія бойовиків заради припинення війни є неприйнятною для 45% жителів Донбасу

Амністія бойовиків заради припинення війни є неприйнятною для 45% жителів Донбасу

Опитування
Укрінформ
Надання повної амністії - заради припинення війни на сході України - усім учасникам бойових дій проти українських військ вважають неприйнятним 45% жителів Донбасу.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Центром Разумкова, які були оприлюднені на прес-конференції в Укрінформі в середу.

45,4% опитаних жителів Донбасу вважають неприйнятним для припинення війни на Донбасі повну амністію для всіх учасників бойових дій проти українських військ.

Також вважають неприйнятним такий варіант 41% жителів Сходу загалом, 53, 9% жителів Півдня, 68,4% Ценральної України. Найвищий рівень несприйняття такого варіанту розвитку подій - на Західній Україні (69,8% опитаних).

При цьому відповідь "важко відповісти" щодо питання надання повної амністії бойовикам ОРДЛО обрали 27,7% жителів Донбасу, 32,1 - Східна Україна, 28,6% - Південь України, 20,4% - Центральна, 22,8% - Західна Україна.

Разом з тим заради припинення війни готові підтримати припинення блокади шляхів сполучення та відновлення торгівлі з ОРДЛО 62% опитаних жителів Донбасу, 48,4% Східної України, 25,3% Півдня України, 21% жителів Центральної України та 13,3% - опитаних жителів Західної України.

Читайте також: Лише 16% українців згодні на будь-які компроміси заради миру на Донбасі

Загальнонаціональне дослідження проводилося Фондом "Демократичні ініціативи»" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 19 по 25 грудня 2018 року в усіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Було опитано 2017 повнолітніх респондентів. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%. Опитування фінансувалося в рамках проекту МАТРА Посольства Королівства Нідерландів.

Регіональне дослідження громадської думки проведене в Донецькій та Луганській областях (на контрольованій Україною території) Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва (із залученням мережі фірми «Ukrainian Sociology Service») протягом 1–11 листопада 2018 р.

Загалом у кожній з областей було опитано по 500 респондентів за вибіркою, що репрезентує доросле населення областей (за винятком окупованих територій). Теоретична похибка вибірки не перевищує 3,5%.

Опитування у регіонах було проведено в рамках проекту «Перехід до мирного процесу на Донбасі: підвищення інклюзивності місцевих громад у потенційній миротворчій місії» за фінансової підтримки Посольства Канади в Україні.

фото: кадр зі стрічки "Донбас"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-