В Росії час створювати колонії для “політичних”, як в СРСР — Фейгін

В Росії час створювати колонії для “політичних”, як в СРСР — Фейгін

Укрінформ
Марк Фейгін, громадський захисник незаконно ув'язненого в РФ кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, вважає, що в нинішніх умовах в Росії час створювати колонії для «політичних», як було в СРСР.

Таку думку він висловив в інтерв'ю Укрінформу.

«Вважаю, що було б правильно, якби в нинішніх російських умовах були колонії для «політичних». Як це було в радянський період - в Пермі, в Мордовії. Наскільки краще була б ситуація у засуджених за відповідними статтями, якби вони могли відбувати ув'язнення з такими ж, як вони», - сказав Фейгін.

Водночас він нагадав, що таку пропозицію висловлював ще в 2012 році, коли був адвокатом у справі Pussy Riot. За словами Фейгіна, його заяву «тоді зустріли в штики», але в даний час, коли кількість політв'язнів у Росії виросла, вона залишається не менше актуальною і справедливою.

Читайте також: Фейгін: Посередником зі звільнення українських політв'язнів у РФ міг би стати Трамп

Як повідомлялося, український журналіст Роман Сущенко, який відбуває ув'язнення в ІК №11 в Кіровській області, перебуває в «безпечному місці» - ізольованому приміщенні камерного типу (ПКТ), а не в загоні. На думку керівництва колонії, перебування Сущенка в загоні могло б загрожувати його безпеці.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, в порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення «законним».

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в колонію №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Повністю інтерв'ю з Марком Фейгіним, який побував в колонії у свого підзахисного, читайте пізніше в суботу на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-