Луценко закликає ввести кримінальну відповідальність за контрабанду “підакцизу”

Луценко закликає ввести кримінальну відповідальність за контрабанду “підакцизу”

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко закликає ввести кримінальну відповідальність за контрабанду підакцизними товарами.

Про це він заявив під час засідання Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що необхідно повернутись до закону, внести його по-новому, можливо доопрацювати закон щодо кримінальної відповідальності за махінації з підакцизними товарами. Сьогодні ця справа декриміналізована, а відтак - набула колосального розмаху", - заявив Луценко.

Читайте також: За два роки вироки отримали понад 2700 корупціонерів - ГПУ

Глава Генпрокуратури України розповів, що доходить "до смішного" у випадках, коли для затримання людини, в якої є понад 50 адміністративних стягнень за контрабанду підакцизних товарів, українська правоохоронна система ділиться з угорськими колегами і там контрабандиста відправляють у в'язницю.

"Але ви розумієте, що це ненормально - пояснювати, чому в нас контрабанда підакцизними товарами є декриміналізованою. Я за те, щоб вона була декриміналізованою в усіх інших випадках, це, напевно, гуманістично і по-європейськи", - зазначив генпрокурор.

Луценко наголосив, що з огляду на національні інтереси Україна "має піти на відновлення кримінальної відповідальності".

"Аналогічна ситуація з проблемами нелегального видобутку піску, бурштину, браконьєрства в лісі тощо. Ми просили підтримати законопроект, по якому ця діяльність також буде криміналізованою, а знаряддя злочину мають бути конфіскованими", - додав Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-