Аналізи українського моряка показали гепатит В і С - адвокати

Аналізи українського моряка показали гепатит В і С - адвокати

Укрінформ
Утримуваного в Росії наймолодшого українського військового моряка Андрія Ейдера виписали з СІЗО «Матросская тишина» з вірусом гепатиту В і С.

Цю інформацію від адвоката Олександри Маркової розмістив у Facebook адвокат, координатор команди захисту Микола Полозов.

«Андрій (Ейдер, - ред.) приніс епікриз, який йому видали під час відправлення з «Матросской тишины». Далі просто цитата: «Anti-HCV (вірус гепатиту С, - ред.) - позитивний від 20.11.2018 року, HBsAg (гепатит В, - ред.) позитивний від 20.11.2018 року», - повідомляє Маркова.

Вона робить акцент на тому, що проставлена ​​дата до захоплення в полон українських моряків, коли аналізи в них у російському СІЗО ніяк не могли взяти. Крім того, раніше російським слідством надавалися довідки, в яких йшлося про зараження гепатитом. Ця інформація з'явилася лише під час переведення з «Матросской тишины» в «Лефортово».

Читайте також: Українського моряка Ейдера могли заразити гепатитом у СІЗО Москви - Полозов

«Сьогодні в Андрія повторно взяли аналіз крові. Подивимося, які результати будуть цього разу. Сподіваюся, що лікарі в Лефортово будуть більш адекватними», - резюмує адвокат.

Як повідомлялося, 25 листопада минулого року російські силовики захопили три українських кораблі і членів екіпажу в Керченській протоці, які прямували до українських портів в Азовському морі. 19-річний Андрій Ейдер дістав поранення разом із Василем Сорокою та Андрієм Артеменком, коли російські військові відкрили вогонь по катеру «Бердянськ».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-