Супрун про позов Мосійчука: Нам не вперше відбивати атаки противників реформ

Супрун про позов Мосійчука: Нам не вперше відбивати атаки противників реформ

Укрінформ
Окружний адміністративний суд Києва 15 лютого 2019 року розглядатиме позов народного депутата Ігоря Мосійчука щодо відсутності у Уляни Супрун повноважень щодо виконання обов’язків міністра охорони здоров’я України.

Про це в.о.міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун написала у Facebook.

"15 лютого суд проти мене. Розглядатиметься позов народного депутата Ігоря Мосійчука щодо відсутності у мене компетенцій (повноважень) до виконання обов’язків міністра охорони здоров’я України. Що, насправді, є черговою атакою на трансформацію системи охорони здоров’я", - написала Супрун.

За її словами, Мосійчука активно використовують супротивники медичних реформ.

"Депутата свого часу спіймали на отриманні великого хабара та підозрювали за п'ятьма статтями Кримінального кодексу. Тепер дуже активно використовують для захисту колишнього керівництва Одеського національного медичного університету", - зазначила Супрун.

Вона також підкреслила, що це - не перший судовий позов щодо неї: "Окружний адміністративний суд м. Києва вже розглядав подібні позови проти нашої команди та не задовольнив жоден з них". Очільниця МОЗ нагадала, що у 2017 році судді цього ж суду ухвалили дві постанови, де визнається правомірність її призначення виконувачкою обов’язків міністра охорони здоров’я України. "Втім, дуже швидко було розглянуто позов Мосійчука та прийняте рішення про скорочену процедуру судового розгляду. А в п’ятницю ми дізналися, що у цей суд надійшло ще 4 позови Мосійчука (2 проти мене і 2 проти Володимира Гройсмана)", - додала Супрун.

На її думку, метою таких позовів є паралізувати роботу керівництва відомства.

"Нам не вперше відбивати атаки опонентів змін, ціллю яких є паралізувати МОЗ та замінити нашу команду на зручну для їхніх схем. На нашій стороні правда і право, а отже за умови чесного розгляду справи знову переможемо. Будемо захищатися. Як завжди - з вашою підтримкою", - написала очільниця МОЗ.

Читайте також: Суд зупинив розпорядження Кабміну щодо Одеського медуніверситету — Супрун

Як повідомлялося, 1 лютого до Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від народного депутата Ігоря Мосійчука до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана щодо підписання розпорядження про тимчасове покладання на Уляну Супрун виконання обов’язків міністра охорони здоров’я.

Позивач оскаржує призначення Супрун рішенням КМУ, а також невнесення на розгляд Верховної Ради подання про призначення міністра охорони здоров’я. Мосійчук просить суд зобов’язати Гройсмана внести відповідне подання до парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-