Справа Мартиненка: суд вивчив докази виведення грошей Енергоатому в офшор

Справа Мартиненка: суд вивчив докази виведення грошей Енергоатому в офшор

Укрінформ
Шевченківський районний суд Києва на засіданні у справі колишнього народного депутата Миколи Мартиненка дослідив документацію конкурсних торгів ДП «НАЕК Енергоатом» щодо закупівлі устаткування для низки українських АЕС.

Про це повідомляється на сторінці САП у Facebook.

“Під час засідання суд оголосив надані прокурорами докази, а саме тендерну документацію, подану підприємствами – учасниками торгів, організованих ДП «НАЕК Енергоатом», щодо закупівлі устаткування на АЕС України, відповідно до яких, всі допущені до участі в тендері фірми є пов’язаними між собою, а подана ними документація є лише копією технічної документації фірми «Шкода ДжіЕс», - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що суд також дослідив висновки аудитора та експерта, які встановили порушення, допущені посадовими особами ДП «НАЕК Енергоатом» при організації проведення цього тендеру, а також розмір завданих збитків – 6,4 млн євро, спричинених виконанням контракту, укладеного між ДП «НАЕК Енергоатом» та «Шкода ДжіЕс».

“Крім того, на сьогоднішньому засіданні досліджено докази, здобуті в ході проведення обшуку у колишнього співвласника «Діамантбанку», зокрема документів, що підтверджують приналежність панамського офшору Брадкрест, на який виводились кошти ДП «НАЕК Енергоатом» екс-народному депутату”, - додали у САП.

Наступне засідання у справі призначено на 11 лютого на 9:00, поінформували в прокуратурі.

Читайте також: Суд завершив дослідження панамських документів у справі Мартиненка

Як повідомлялося, Шевченківський райсуд Києва 22 жовтня 2018 року розпочав розгляд справи щодо екс-депутата Мартиненка. Окрім нього, у справі проходять Володимир Богданець, Олександр Сорокін, Сергій Перелома, Руслан Журило та Валерій Васильков, які є посадовцями "Нафтогазу України", "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії", "СхідГЗК" та "Ядерного палива".

За даними САП, Мартиненку та Василькову інкримінується заволодіння коштами ДП "НАЕК "Енергоатом" при укладенні та виконанні контрактів на постачання обладнання для вказаного підприємства від чеської компанії Skoda JS та укладенні й виконанні контракту між Skoda JS і компанією Bradcrest Investments SA на загальну суму 6 млн 400 тис. євро.

Крім того, Мартиненко, Перелома, Журило, Сорокін та Богданець обвинувачуються у заволодінні коштами ДП "СхідГЗК" у розмірі $17,28 млн шляхом неправомірного укладення та виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП "СхідГЗК" через австрійську компанію-посередника Steuermann Investitions- und Handelsgesellschaft mbH.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-