Холодницький: Про закриття

Холодницький: Про закриття "акваріумної" справи прочитав у новинах

Укрінформ
Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький підтвердив, що Служба безпеки України закрила так звану "акваріумну" справу (за підозрою в розголошенні відомостей досудового розслідування), у якій він фігурував як свідок.

Про це він сказав у коментарі Укрінформу.

"Мені про це не повідомляли, бо я у цій справі був свідком і не був підозрюваним жодного дня. Я сам прочитав про це в новинах", - сказав він.

Холодницький розповів, що так звана "акваріумна" справа є "залишком" від кримінального провадження, яке СБУ закрила ще у серпні минулого року.

Читайте також: Холодницький обіцяє, що САП судитиметься з Насіровим

"Була загальна справа про нібито вимагання мною хабара, на підставі чого ставилися ці жучки на акваріумі. Цю справу вони закрили ще у серпні минулого року", - зазначив він.

"Там була фабула, у якій ішлося, що таксист підвозив п'яних СБУшників, які між собою говорили про хабар для мене. На підставі заяви таксиста було зареєстроване кримінальне провадження про вимагання мною хабара. Потім у суді взяли дозвіл на прослуховування мого кабінету на підставі цієї справи. У результаті слідство у серпні дійшло висновку, що не встановили жодних фактів, про які говорили СБУшники і таксист, і цю справу закрли", - додав він.

На думку Холодницького, "акваріумна" справа бул порушена, щоб "тримати його на гачку".

Раніше ЗМІ повідомили, що Головне слідче управління СБУ закрило кримінальне провадження проти керівника САП Назара Холодницького за підозрою в розголошенні відомостей досудового розслідування. Провадження за ч.4 ст. 27 (види співучасників), ч. 2 ст. 384 (завідомо неправдиве показання), ч. 1 ст. 387 (розголошення даних досудового слідства або дізнання) закрили під новий рік – 29 грудня 2018 року. Причиною цього, за даними ГПУ, стала "відсутність події кримінального правопорушення" та "відсутність у діянні складу кримінального правопорушення".

У березні 2018 року в кабінеті керівника САП Холодницького були виявлені "жучки" для прослуховування, встановлені в акваріумі.

Пізніше з’ясувалося, що прослуховування було встановлене в рамках спільної кримінальної справи НАБУ і ГПУ відносно Холодницького.

Згодом НАБУ опублікувало фрагменти записаних розмов керівника САП Холодницького.

30 березня генпрокурор Юрій Луценко попросив Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів розглянути питання про зняття з посади керівника САП Холодницького.

У травні Холодницький заявив, що написав 16 сторінок пояснень на скарги НАБУ і ГПУ.

26 липня Комісія прокурорів вирішила винести Холодницькому догану.

У НАБУ були обурені цим рішенням КДКП і 21 серпня 2018 року оскаржили його у Касаційному адмінсуді у складі ВС. У свою чергу, суд відмовив НАБУ у відкритті провадження за скаргою на рішення КДКП у справі Холодницького. Суд дійшов висновку, що позов бюро не може бути розглянутий у порядку адміністративного судочинства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-