На Закарпатті туристи знехтували попередженням і

На Закарпатті туристи знехтували попередженням і "зірвали" лавину, один загинув

Укрінформ
На Закарпатті снігова лавина накрила групу туристів з Києва, один чоловік загинув.

Про це повідомив у Facebook голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

“Учора під вечір у Рахівському районі Закарпатської області троє 28-річних киян потрапили під снігову лавину біля гори Стіг. Двом чоловікам вдалося самотужки вибратися з-під снігового покрову, третій, на жаль, загинув.” - написав Москаль.

За його словами, перед сходженням на гору туристи зв’язувалися з рятувальниками й запитували, наскільки безпечний цей маршрут. Їм відповіли дослівно так: «Не йдіть, бо похорони дуже дорого коштують!» Та знехтувавши попередженням, вони все ж вирішили піти у гори. Уже під час спуску вони "зірвали" першу лавину, яка засипала їх до пояса. А потім "зірвали" другу, яка накрила їх повністю.

Читайте також: Рятувальники знайшли громадянина Німеччини, який заблукав у Карпатах

За наявною інформацією, один із хлопців зумів самотужки вибратися з-під-снігу й допоміг товаришу. Потім обидва відкопали третього, але він уже був неживий - задихнувся під снігом. Хлопцям довелося переночувати зі своїм загиблим товаришем у наметі, тільки вранці вони змогли зв’язатися з аварійно-рятувальним загоном. Залишивши тіло загиблого на місці, обоє вирушили до бази відпочинку й на півдорозі зустрілися з рятувальниками Держслужби з надзвичайних ситуацій, розповів голова ОДА.

Зараз життя киян у безпеці, разом із групою рятувальників вони повернулися на місце сходження лавини, щоб відшукати тіло товариша.

Москаль висловив співчуття рідним і близьким загиблого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-