У грудні зафіксували п'ять нападів на журналістів

У грудні зафіксували п'ять нападів на журналістів

Укрінформ
У грудні 2018 року Національна спілка журналістів України зафіксувала п'ять нападів на журналістів.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі НСЖУ.

“У грудні силу проти журналістів застосовували в Києві, на Полтавщині, Донеччині, Дніпропетровщині та в Одесі”, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, як зазначається, 6 грудня на Ігоря Філоненка, головного редактора видання “ЕХО” (м. Кобеляки, Полтавська обл.) напали невідомі, коли той під’їхав на власному авто додому – чоловіка кілька разів вдарили в обличчя.

Андрій Романенко, журналіст-фрілансер з Краматорська, що на Донеччині, 9 грудня отримав кулаком по обличчю від працівника дорожньої служби, коли почав знімати процес укладання асфальту в дощову погоду.

“Віталій Коваленко, журналіст інформаційного агентства “Правда ТУТ”, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська обл. 12 грудня невідомі чоловіки металевими трубами жорстоко побили чоловіка під під’їздом будинку. У журналіста поламані обидві ноги, отримано травму голови”, - поінформували у НСЖУ.

Окрім того, журналісти телеканалу “Прямий” Олена Бунт, Максим Несміянов 19 грудня постраждали під час зйомки в одному з сервісних центрів у Києві – працівники закладу намагалися пошкодити камеру та виштовхували медійників із приміщення.

У Національній спілці журналістів України також зазначили про напад на журналіста “Радіо Свобода” Михайла Штекеля.

“27 грудня невідомі чоловіки силою виштовхали журналіста з брифінгу, не давши поставити питання міському голові Одеси”, - йдеться у повідомленні.

У НСЖУ зазначили, що експертна група Індексу фізичної безпеки журналістів вирішила не включати до моніторингу інцидент з побиттям блогера Олександра Барабошка.

“Викликає сумнів версія свідомого переслідування саме через журналістську діяльність Олександра Барабошка. Як відомо, блогера затримали співробітники військової прокуратури наприкінці листопада”, - зауважили у Спілці журналістів.

Читайте також: Голова НСЖУ прокоментував блокування редакції Zaxid.net радикалами

Як повідомлялося, “Індекс фізичної безпеки журналістів” – це щомісячний моніторинг фактів фізичної агресії щодо журналістів і медіа України. Його укладають спільно НСЖУ й партнери: ГО “Інформаційна безпека”, ГО “Платформа прав людини”, Академія української преси та Інститут розвитку регіональної преси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-