HRW: У сфері захисту прав людини Україна рухається назад

HRW: У сфері захисту прав людини Україна рухається назад

Доповідь
Укрінформ
В Україні у 2018 році сталася велика кількість нападів на критиків влади та активістів, проте уряд не робив достатніх зусиль для попередження таких нападів та покарання винних.

Про це йдеться в щорічній доповіді міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch.

Зазначається, що в минулому році українська влада дотримувалася курсу на обмеження свободи висловлення думок, свободи інформації та свободи ЗМІ, виправдовуючи такий підхід необхідністю протистояти російській агресії та пропаганді Кремля.

«У сфері захисту прав людини Україна рухається назад. Перед виборами виборці мають вимагати від кандидатів і від уряду гарантій захисту прав, а також замислитися, які можуть бути наслідки неналежного реагування держави на прояви націоналістичного насильства», — наголосила заступниця директора HRW у Європі та Центральній Азії Рейчел Денбер.

Читайте також: Human Rights вступилася за переслідуваного Росією адвоката Курбедінова

За даними правозахисників, український уряд також недостатньо протистояв зростаючому насильству стосовно меншин, зокрема ромів та представників ЛГБТ. HRW зазначає, що на більшість таких випадків поліція не реагувала та не проводила належних розслідувань.

«Влада також не проводила ефективного розслідування численних випадків нападів на антикорупційних та інших громадських активістів і правозахисників. У листопаді антикорупційна активістка Катерина Гандзюк, яку в липні облили кислотою, померла від отриманих опіків», - йдеться в доповіді.

Крім того, в Human Rights Watch нагадали, що в Україні продовжує діяти закон, який зобов’язує антикорупційних активістів та журналістів декларувати свої статки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-