Суд задовольнив апеляцію САП щодо відсторонення судді Новака

Суд задовольнив апеляцію САП щодо відсторонення судді Новака

Укрінформ
Велика палата Верховного Суду задовольнила апеляційну скаргу керівника САП Назара Холодницького щодо відсторонення судді Голосіївського районного суду Києва Андрія Новака.

Про це повідомляється на сторінці САП у Facebook.

“У четвер, 17 січня 2019 року, Великою Палатою Верховного Суду задоволено апеляційну скаргу керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького та скасовано рішення Касаційного адміністративного суду Верховного Суду (від 05.09.2018 справа № 9901/706/18) про визнання протиправним відсторонення судді Голосіївського районного суду м. Києва Андрія Новака”, - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що таким чином Велика Палата Верховного суду відмовила у задоволенні позову судді та визнала законним рішення Вищої ради правосуддя від 25 червня 2018 року щодо відсторонення його від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності за отримання неправомірної вигоди.

У відомстві нагадали, що прокурори САП здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо діючого та колишнього суддів Голосіївського райсуду Києва за фактом отримання неправомірної вигоди.

“За клопотанням прокурора 25.04.2018 ВРП надано згоду на утримання судді Голосіївського районного суду м. Києва під вартою. 02.05.2018 ВРП відсторонено суддю від здійснення правосуддя. 25.06.2018 ВРП продовжено строк відсторонення”, - додали у відомстві.

Уточнюється, що 10 жовтня 2018 року прокурори САП скерували до суду обвинувальний акт щодо діючого та колишнього суддів Голосіївського районного суду м. Києва для розгляду по суті, і наразі справа перебуває на розгляді Солом’янського райсуду Києва. Наступне судове засідання у цій справі призначено на 13 лютого 2019 року на 15:00.

Читайте також: Суд дослідив докази 28 із 66 томів "справи Труханова"

Зазначається, що за клопотанням САП Вищою радою правосуддя 13 листопада суддю Новака відсторонено від здійснення правосуддя до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження.

Як повідомлялося, 23 квітня детективи НАБУ за матеріалами СБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили суддю Голосіївського райсуду Києва в момент отримання ним частини неправомірної вигоди в розмірі 1 тис. доларів.

За даними правоохоронців, суддя вимагав та одержав від посередника кошти за задоволення цивільного позову на користь позивача про поновлення його на роботі та виплати йому компенсації в розмірі 1,5 млн грн. Свої «послуги» суддя оцінив у 8 тис. доларів, які передавались йому трьома траншами. В момент передачі останньої частини неправомірної вигоди суддю й було викрито.

Деякі ЗМІ повідомили, що співробітники НАБУ за підозрою в отриманні хабара затримали суддю Голосіївського райсуду Києва Андрія Новака і колишнього суддю цього ж суду Олександра Білика.

Окрім того, 25 квітня 2018 року Вища рада правосуддя дала згоду на утримання під вартою судді Голосіївського райсуду Києва Андрія Новака, якого 23 квітня впіймали на хабарі.

25 квітня 2018 року Солом'янський районний суд обрав запобіжний захід для Новака у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів із правом на заставу в розмірі 120 тисяч гривень. Застава була внесена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-