Укрпошта може відкрити валютні обмінники у деяких відділеннях

Укрпошта може відкрити валютні обмінники у деяких відділеннях

Укрінформ
В Укрпошті заявили, що попри дозвіл Нацбанку України на проведення обміну валюти у поштових відділеннях, компанія насамперед керуватиметься попитом на обмін валюти в тому чи іншому відділенні.

Про це заявив генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський в інтерв'ю РБК-Україна.

"Треба дивитися на економіку. Багато пунктів обміну в містах? Дуже багато. В селі? Немає. Але що таке пункт обміну валют? Це постійний залишок різних валют – євро, долари. Це "заморожені" валютні кошти. Для цього потрібні камери, сейфи, персонал, який буде за цим стежити. Якщо в місті десять банків вже надають поштову послугу, то потрібно зрозуміти, а чим ми будемо відрізнятися. Наприклад, тут у відділенні на Хрещатику постійно бувають туристи, які купують листівки і так далі. У такій точці обмін валют має сенс. Але по всій країні це буде економічно недоцільно. Будемо дивитися, де буде попит", - сказав Смілянський.

Він також зазначив, що наразі можна без проблем обміняти валюту у відділенні Головпоштамту.

"У нас вже давно є ліцензія на обмін валют. Ми співпрацюємо зі 190 поштами світу, тому, коли приходить поштовий переказ в іноземній валюті, ми конвертуємо його і видаємо в гривні", - сказав Смілянський.

Читайте також: Три посилки без мита: директор Укрпошти назвав ідею нереальною

Як відомо, населення України зможе купувати і продавати іноземну валюту не лише в банках і пунктах обміну валют небанківських фінансових установ, а й у поштових відділеннях. Таку можливість Національний банк України надає в рамках переходу до нової ліберальної системи валютного регулювання, передбаченої Законом України "Про валюту і валютні операції". Відповідні зміни затверджено постановою Правління НБУ від 2 січня 2019 року № 9 "Про затвердження змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України" та набирають чинності з 7 лютого 2019 року разом із введенням в дію Закону України "Про валюту і валютні операції".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-