Рятувальники дали поради, як вижити під час зимового походу в горах

Рятувальники дали поради, як вижити під час зимового походу в горах

Укрінформ
У гори слід ходити групами, в яких є досвідчені туристи та інструктори, а у випадку поганої погоди та заметілі потрібно відмовитися від походу.

Про це повідомляє прес-служба МВС у Facebook.

“Для прихильників зимових походів в гори супер важлива інформація! Так, у гори слід ходити групами, в яких є досвідчені туристи та інструктори. Водночас у випадку поганої погоди та заметілі слід відмовитись від походу. Також не слід йти у похід при темряві чи тумані”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у залежності від виду і тривалості маршруту необхідно мати спеціальне якісне спорядження - тепле взуття, наплічник, вовняний светр, вітрозахисний костюм, шапку.

Читайте також: У мережі опублікували карту карпатських будиночків, де можуть зупинятись заблукалі туристи

Також, як повідомили у відомстві, необхідно мати при собі медичну аптечку з еластичним бинтом. Наголошується, що мобільні телефони, топографічні карти та GPS-приймачі завжди стануть у нагоді.

“Робіть постійні зупинки на 5-15 хвилин, аби забезпечити терморегуляцію організму. І у будь-якому поході лижні палиці тільки підвищать вашу безпеку та полегшать пересування місцевістю”, - уточнюється у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-