Якби не оперативність турецьких рятувальників, жертв могло бути більше - постраждала

Якби не оперативність турецьких рятувальників, жертв могло бути більше - постраждала

Укрінформ
Судно, яке 7 січня затонуло біля турецького міста Самсун, занурилося під воду за лічені хвилини, деякі члени команди загинули буквально перед порятунком.

Про це під час зустрічі з послом України в Анкарі Андрієм Сибігою і пресою розповіла єдина жінка на судні кок Тетяна Будко, повідомляє кореспондент Укрінформу в Туреччині.

«Я була внизу, на камбузі, коли почула сигнал тривоги, побігла за рятувальним жилетом, вибігла на корму, почала його одягати. Був уже великий крен. Для того, щоб потрапити в воду, мені треба було спуститися на спині», - розповіла Будко.

Судно затонуло дуже швидко, члени екіпажу опинилися у крижаній воді і чекали на допомогу вертольоти.

«Відчуття було, що минула вічність... але якби не оперативність турецьких рятувальників, жертв могло б бути набагато більше», - розповіла постраждала.

Читайте також: Врятованих у Туреччині моряків виписали з лікарні

Вона згадала і про тих, хто не дочекався допомоги. «Буквально кілька хвилин до порятунку не дочекався старший помічник капітана, так само і третій механік. Люди вмирали на очах, це дуже страшно. Зі мною це вперше», - поділилася кок.

Вона каже, що була в такому стані, що не змогла пізніше упізнати свого рятівника, коли він прийшов провідати її в лікарні. За словами жінки, вижити їй допомогла віра в те, що вона ще побачиться зі своїм сином і матір'ю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-