Військова розвідка оцінює рівень загрози з боку РФ як

Військова розвідка оцінює рівень загрози з боку РФ як "високий"

Укрінформ
Рівень загрози з боку РФ високий, Україна має бути готовою "до адекватних дій".

Так заявив в інтерв'ю порталу "Обозреватель" представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

"Він (рівень загрози - ред.) високий. Він свідчить про те, що Російська Федерація тим угрупованням військ, яке у неї є, і в тій готовності, здатна проводити широкомасштабні наступальні операції. На дану загрозу Україна реагує всіма можливими способами. Це об'єктивна реальність. Багато хто каже: а чому у 2014 році ми не очікували наступу Росії? Ми просто були не готові — в першу чергу морально", - зазначив Скібіцький.

Військовий високопосадовець зауважив, що Україна впродовж своєї історії "весь час стикалася з проблемами від сусідів".

Читайте також: Полторак планує у найближчий рік завершити реформу Міноборони

"Ми не можемо їх "прибрати з карти", проте свою політику зобов'язані вибудовувати з урахуванням цих факторів. З урахуванням потенціалу таких сусідів, того, чи є територіальні претензії або інші проблемні питання. І, відповідно, бути готовими до адекватних дій", - наголосив представник ГУР.

На думку фахівця, події у Керченській протоці стали тим показником, наскільки виріс рівень воєнної загрози для України з боку Російської Федерації.

"Росія повністю контролює Азовське море і здатна будь-якої миті закрити Керченську протоку — пропускати тільки тих, кого захоче. По суті, блокада Азовського моря вже є", - додав Скібіцький.

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українські кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь, а також 24 моряків.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх моряків, після чого їх перевезли до Москви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-