Німецькі хірурги перенесли складну операцію активіста Михайлика

Німецькі хірурги перенесли складну операцію активіста Михайлика

Укрінформ
Хірургам німецької клініки, які планували дістати 9 січня кулю з легені одеського громадського діяча Олега Михайлика довелося знову відкласти на кілька днів операцію через відсутність пакету супровідних документів з боку ГПУ і МВС.

Про це Михайлик, який прибув у ФРН, повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Моя операція вкотре переноситься на кілька днів в надії, що документи все-таки будуть підготовлені в Україні і надійдуть німецьким правоохоронцям," - зазначив Михайлик.

За його словами, перша операція з вилучення кулі з його лівої легені, оплату якої взяв на себе німецький уряд, могла відбутися ще до Різдва Христового в Німеччині і до Нового року. Михайлик стверджує, що проведення цієї операції було фактично узгоджено в німецькій клініці на 8-му годину ранку 9 січня.

Слід зазначити, що адвокат Михайлика - Вадим Оксюта сказав, що сторона постраждалого не повинна звертатися в органи Генпрокуратури, оскільки це не передбачено законом. Однак юрист уточнив, що надав докази і що заздалегідь повідомив про операцію у ФРН Головному слідчому управлінню Нацполіції.

Він уточнив, що в грудні змінився орган досудового розслідування - на Головне слідче управління Нацполіції. 19 грудня було повідомлено керівнику слідчої групи Сергію Гуменюку про те, коли і де буде проходити операція з вилучення кулі.

Читайте також: Одеський активіст Михайлик після замаху скаржиться на проблеми зі здоров'ям

Як повідомлялося, 4 січня оприлюднено спільну заяву Олексія Прокопенка, Люби Шипович, Тетяни Ворожко та інших українців закордону, в якій вони вимагали від Генпрокуратури і Нацполіції України не затягувати оформлення документів для виїзду до Німеччини постраждалого від замаху громадського діяча Михайлика - на операцію з вилучення кулі з легені.

Підписанти заяви, зокрема, вимагали "надати вичерпний, відповідним чином оформлений, згідно з нормами міжнародного права пакет документів для організації заходів з вилучення кулі з легені Олега до матеріалів розслідування справи як речовий доказ".

Замах на вбивство українського політика, громадського діяча Одеси Олега Михайлика було скоєно восени 2018 року в Одесі біля його ж будинку. Досі триває досудове розслідування кримінальної справи. Одного з трьох підозрюваних поліцією випустили з-під варти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-