Україна відтепер має вести дуже делікатний діалог про об’єднання — Ющенко

Україна відтепер має вести дуже делікатний діалог про об’єднання — Ющенко

Укрінформ
Україна після отримання Томосу про автокефалію помісної Православної церкви має розпочати вести дуже обережний та делікатний діалог про об’єднання.

Таку думку висловив третій Президент України (2005–2010) Віктор Ющенко у Стамбулі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Треба вести дуже кропіткий і дуже делікатний внутрішній православний діалог. Коли ми говоримо про те, як скористатися нашою автокефалією, нашим Томосом, то це все через діалог. Цей діалог тисяч громад, щоб не писали всяку єресь про те, що відбулося, як сьогодні Москва оголошує про якийсь "розкол" і так далі. Ми відновили те, що наше було, на своїй землі. Відновили ту метрополію, яка була”, - сказав Ющенко.

Він не розуміє, що такого відбулося страшного, заради чого Москва не визнає наші права.

Читайте також: "Нині відбулося друге хрещення Русі-України": соцмережі про вручення Томосу

"Домашнє завдання для нас справді просте, а з іншого боку складне. Бо йдеться про почуття людей, і їм не можна сказати, що завтра вони ходять в іншу церкву. Такого ніколи не буде. Я великий прихильник процесу, і якщо він йде добровільно через слово, він займе певний час”, - додав Ющенко.

Як повідомлялося, Вселенський патріарх Варфоломій у суботу, 5 січня, підписав Томос про автокефалію Православної церкви України.

В неділю, 6 січня, в Патріаршому храмі Святого Георгія відбулося вручення Томосу та божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

У Стамбулі на урочистостях, пов’язаних з підписанням та врученням Томоса, перебуває українська делегація на чолі з Президентом Петром Порошенком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-