Газова справа: ГПУ готує зняття недоторканності з депутата Дубневича

Газова справа: ГПУ готує зняття недоторканності з депутата Дубневича

Укрінформ
САП направила до Генпрокуратури подання на зняття депутатської недоторканності з народного депутата Ярослава Дубневича.

Про це повідомила у коментарі Укрінформу прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"В останній робочий день минулого року до Генпрокуратури надійшло подання про зняття депутатської недоторканності з Ярослава Дубневича", - сказала Сарган.

За її словами, наразі подання перебуває на вивченні у юридичному відділі Генпрокуратури, після чого буде вирішено, чи відправляти його на розгляд Верховної Ради.

Як повідомлялося, Національне антикорупційне бюро у 2016 році почало розслідування справи про незаконне заволодіння газом компаніями народних депутатів Ярослава та Богдана Дубневичів.

Читайте також: ТЕЦ братів Дубневичів залишилась під арештом

За даними слідства, підконтрольні Дубневичам підприємства, які володіють Новояворівською і Новороздільською ТЕЦ, упродовж 2013–2015 років уклали низку угод про закупівлю у НАК "Нафтогаз України" природного газу для виробництва теплової енергії населенню за пільговою ціною. Насправді понад 300 млн м³ газу використали не за цільовим призначенням, а для промислових потреб, чим завдали збитків на суму понад 1,4 млрд грн. У серпні обидві ТЕЦ перейшли в управління Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-