Сенцов та Карпюк отримали електронні листи з України

Сенцов та Карпюк отримали електронні листи з України

Політв’язні
Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко отримала з російських тюрем підтвердження, що її електронні листи передані політв'язням Олегу Сенцову, Миколі Карпюку та Ігору Кияшку.

Про це Геращенко повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Олег Сенцов, Микола Карпюк і Ігор Кияшко отримали мої електронні листи зі словами підтримки від всіх українців. Словами вдячності за їх мужність і віри, що вони будуть вдома", - написала Геращенко.

Вона уточнила, що сьогодні отримала повідомлення з Лабитнангі, де утримують Сенцова, з "Владимирского централа", де утримують Карпюка, і з тюрми в Нижньому Новгороді, де утримують Кияшка, повідомлення від адміністрації цих тюремних установ, що листи "пройшли цензуру і вручені адресату 29 грудня".

«На жаль, електронні листи не доставлені до 3 наших моряків, яких досі утримують в «Матроской тишине». Звідти прийшло наступне: «Затримується (лист - ред.) у зв'язку з слідчими діями або з причин, пов'язаних з внутрішнім розпорядком установи", - додала Геращенко.

Вона зазначила, що як мінімум 55 українців - політв‘язнів Кремля, утримуються в тюрмах РФ. "Всім їм ми написали листівки і відправили поштою. ... Я сподіваюся, що всім політв‘язням в РФ прийдуть листівки і листи поштою", - написала Геращенко.

Читайте також: Книгу Семени про окупацію Криму переклали англійською

Як повідомляв Укрінформ, у серпні 2015 року український режисер Олег Сенцов був засуджений до 20 років позбавлення волі з відбуттям у колонії суворого режиму. В лютому 2016 його етапували до Якутії, а з листопада 2017 Сенцов перебуває у виправній колонії “Білий ведмідь” у місті Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ).

26 травня 2016 року чеченський суд засудив Миколу Карпюка до 22,5 років ув'язнення. Його звинуватили у вбивстві російських військових у Грозному в 1994-95 роках. Водночас, стороною обвинувачення не було надано жодних доказів того, що Карпюк перебував у Чечні у цей період.

У грудні 2018 року в російському Нижньому Новгороді обласний суд засудив українського адвоката Ігоря Кияшка до восьми років колонії суворого режиму за звинуваченням у шпигунстві і спробі контрабанди військового обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-