Більшість українців згодні на дорожчий газ - аби не російський

Більшість українців згодні на дорожчий газ - аби не російський

Опитування
Укрінформ
52,9% українців вважають, що навiть задля зниження цiн на газ для населення Україна не повинна потрапляти в енергетичну залежнiсть вiд Росiї.

Про це свідчать результати опитування Центру «Социс», проведеного з 8 по 18 грудня 2018 року.

Водночас, за даними опитування, 23,4% опитаних вважають, що заради зниження цiн на газ для населення "можна пiти на пiдписання газової угоди з Росiєю", а 23,7% - відмовилися відповідати на це запитання.

При цьому 44,7% респондентів вважають, що Україна має вибрати власний шлях розвитку, опираючись на власнi ресурси, 42,8% - що Україна має бiльш рiшуче рухатися в напрямку Європи та Заходу, лише 8% вважають, що Україна має бiльш рiшуче рухатися в напрямку Росiї та Сходу, а 4,6% - відмовилися від відповіді.

Читайте також: Вступ до НАТО: скільки українців готові сказати "так"

Опитування проводилося за вибіркою, яка репрезентує доросле населення України в цілому, за такими ознаками як: стать, вік (від 18 років), поділ на регіони та тип поселення (місто/село). Загалом було опитано 2000 респондентів. Метод збору первинної соціологічної інформації - стандартизоване інтерв'ю „face-to-face" за місцем постійного проживання респондентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-