Денісова планує поїздку в Москву на

Денісова планує поїздку в Москву на "суди" над українськими моряками

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова і заступник міністра оборони України з питань євроінтеграції Анатолій Петренко після Різдва проведуть зустріч з родинами військовополонених моряків та їхніми адвокатами.

Про це омбудсмен повідомила на своїй сторінці у Facebook за результатами зустрічі з Петренком.

“Домовилися про спільну поїздку на зустріч з родинами військовополонених та адвокатів, яка відбудеться після Різдва. Плануємо окреслити усі деталі можливої поїздки в Москву на так звані «судові засідання», де російські прокурори неодмінно клопотатимуть про продовження терміну тримання під вартою наших моряків”, - зазначила вона.

Читайте також: Адвокати українських моряків готують касаційні скарги

Крім того, Денісова повідомила, що реалізацію захисту 24 українських моряків, які потрапили в полон до Російської Федерації, обговорила у п’ятницю і з державним секретарем Міністерства закордонних справ України Андрієм Зайцем.

Зокрема, за словами омбудсмена, мова йшла про підписання угод між представниками МЗС України та адвокатів, які здійснюють захист військовополонених.

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь, а також 24 моряків.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх моряків, після чого їх перевезли до Москви.

Зараз 21 український військовий перебуває в московському СІЗО "Лефортово", ще троє поранених - в ізоляторі "Матросская тишина".

Координатор команди адвокатів Микола Полозов повідомив, що всі захоплені Росією українські моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-