Сухопутні війська приєдналися до флешмобу

Сухопутні війська приєдналися до флешмобу "Жовто-блакитний кораблик"

Укрінформ
Командування Сухопутних військ Збройних сил України взяло участь у флешмобі "Жовто-блакитний кораблик" на підтримку українських військовополонених моряків.

Про це повідомляє прес-служба Сухопутних військ ЗСУ.

"Командування Сухопутних військ Збройних сил України приєднується до всесвітнього флешмобу "Жовто-блакитний кораблик", організованого всесвітнім рухом патріотів України на знак солідарності з українськими моряками, захопленими в полон 25 листопада 2018 року внаслідок атаки кораблів Російської Федерації в районі Керченської протоки", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 24 жовто-блакитні паперові кораблики з прізвищами захоплених в полон моряків прикрашають нині головну ялинку Сухопутних військ ЗСУ.

"Ми вважаємо подібні акції надзвичайно важливими: вони не тільки демонструють всесвітню підтримку наших моряків, але й слугують постійним нагадуванням всій світовій спільноті про чергові злочинні дії російської влади та наш обов’язок вжити всіх можливих заходів для звільнення з полону в’язнів Кремля", - інформують у прес-службі.

Свою естафету представники Сухопутних військ передали командуванням Повітряних сил, ВМС, Десантно-штурмових військ, Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Також прес-служба звернулась до українських ЗМІ з пропозицією поінформувати суспільство про цю ініціативу та прикрасити жовто-синіми корабликами новорічні ялинки в студіях та редакціях.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада російські кораблі в Керченській протоці атакували українські катери "Бердянськ", "Нікополь" та буксир "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід від порту Одеси до порту Маріуполя. Під час агресивних дій Росії 24 українських моряки були захоплені в полон.

Читайте також: Українці з усього світу приєднуються до флешмобу на підтримку полонених моряків

Підконтрольний Росії "суд" в окупованому Криму заарештував усіх затриманих українських моряків та звинуватив їх у начебто незаконному перетині російського кордону. Всіх військовополонених доставили з Криму до московських СІЗО "Ліфортово" та "Матроська тиша".

Станом на 27 грудня затримані 24 українські моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-