Прем'єр каже, що до накопичувальної пенсійної системи ще далеко

Прем'єр каже, що до накопичувальної пенсійної системи ще далеко

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман поки не бачить необхідної кількості голосів у Верховній Раді для прийняття рішення щодо введення другого (накопичувального) рівня пенсійної системи.

Про це він сказав в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Взагалі, це питання не тільки і не стільки пенсійної системи - це питання гарантій вкладів, приватного інвестування. Такий законопроект є, тривають дискусії. Поки що об'єднання депутатських голосів для того, щоб було прийнято необхідне рішення, я не бачу", - сказав Гройсман.

У той же час, Прем'єр-міністр вважає, що накопичувальний рівень має з'явитися, але тоді, коли це буде дійсно гарантовано для тих, хто буде накопичувати.

Читайте також: Розенко розповів, кому та коли наступного року збільшать пенсії

Стосовно підвищення пенсій 2019 року, Гройсман повідомив, що 1 січня буде перерахунок пенсій для військових пенсіонерів - це близько 500 тис. осіб, і 1 березня - масовий перерахунок пенсій для всіх українських громадян. "Його буде проведено з розрахунку 50% інфляції і 50% середньої заробітної плати. Це буде вперше автоматична індексація, яка відтепер буде щорічною і не залежатиме від чиїхось політичних рішень", - додав він.

Прем'єр-міністр заявив, що наступна проблема, яка потребує вирішення, - це підвищення пенсії для людей з великим стажем, але невисокою зарплатою і, як результат, низькою пенсією.

"Але коли будь-яку категорію починаєш розраховувати, бачиш, що це десятки мільярдів гривень, які потрібно додатково знайти, і це дуже складно. Тому я кажу завжди, що основою всіх змін має бути сильна і відкрита економіка", - підкреслив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-