Керівника

Керівника "РИА Новости Украина" Вишинського лишили в СІЗО ще на місяць

Укрінформ
Херсонський міський суд на засіданні у четвер, 26 грудня, продовжив термін тримання під вартою підозрюваному у державній зраді керівникові "РИА Новости Украина" Кирилу Вишинському до 27 січня 2019 року.

Про це у коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила головний спеціаліст із забезпечення зв'язків зі ЗМІ Херсонського міського суду Світлана Пяткова.

"Суд ухвалив продовжити тримання під вартою (Кирила Вишинського - ред.) до 27 січня 2019 року включно", - сказала Пяткова.

Водночас прокуратура просила суд продовжити Вишинському термін тримання під вартою на 50 діб - до 16 лютого 2019 року. Прокуратура мотивувала це необхідністю завершення деяких експертиз, призначених у цій справі.

Як повідомляв Укрінформ, 15 травня 2018 року прокуратура Автономної Республіки Крим спільно із СБУ в рамках кримінального провадження за фактами розв'язання Росією агресивної війни в інформаційній сфері в Україні і державної зради провела обшуки в редакції порталу "РИА Новости Украина", а також за адресами проживання осіб, які організовували і забезпечували його діяльність. За результатами слідчих дій отримано докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости Украина", містить заклики, направлені на шкоду суверенітету, територіальній цілісності і недоторканності України, державній і інформаційній безпеці. Керівнику "РИА Новости Украина" Кирилу Вишинському було оголошено про підозру в держзраді і він був затриманий.

Читайте також: Вишинському відмовили у відводі судді

Вишинському загрожує до 15 років позбавлення волі в разі визнання винним. Він усі обвинувачення заперечує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-