В Україні за місяць розмитнили 11 тисяч “євроблях”

В Україні за місяць розмитнили 11 тисяч “євроблях”

Укрінформ
Українці за місяць розмитнили близько 11 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби.

“З 25 листопада по 26 грудня (включно) 2018 року громадяни здійснили митне оформлення 11 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією, які були ввезені на митну територію України з 1 січня 2015 року до набрання чинності нових правил ввезення таких автівок та перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту”, - йдеться у повідомленні.

У ДФС зазначають, що із загальної кількості розмитнених авто майже 9,6 тис. транспортних засобів перебували на митній території України з порушенням вимог Митного кодексу. За них власники добровільно сплатили 81,5 млн грн (8500 за кожне авто), що звільнило їх від адміністративної відповідальності за недотримання вимог митних режимів при ввезенні транспортного засобу з іноземною реєстрацією, строки та умови ввезення якого не дотримані.

Читайте також: У ДФС пояснили причини затримок в оформленні "євроблях"

Як повідомлялося, законом України від 8 листопада 2018 року №2612-VIIІ „Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України” для громадян встановлено нові умови ввезення транспортних засобів. При цьому передбачено перехідний період 180 діб для тих громадян, які ввезли автомобіль з 1 січня 2015 року до набрання чинності цим законом. Протягом цього часу громадяни мають можливість оформити свої транспортні засоби, які були ввезені на територію України протягом вказаного періоду і перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-