За час воєнного стану до України не пустили 1616 росіян

За час воєнного стану до України не пустили 1616 росіян

Укрінформ
Упродовж 30-денного періоду дії воєнного стану до України не пустили 1616 громадян РФ, і подібні обмежувальні заходи щодо росіян продовжаться.

Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, повідомляє прес-служба МВС.

"Беручи до уваги складну безпекову ситуацію, усі органи системи МВС продовжують працювати у посиленому варіанті несення служби. В тому числі, рішенням РНБО продовжено дію обмежувальних заходів Держприкордонслужби щодо в'їзду до України чоловіків - громадян Росії. З початку введення воєнного стану не допущено в’їзд на територію України 1616 громадян РФ, в тому числі в областях, де введено воєнний стан - 866. Російською стороною повернутий 351 громадянин України", - сказав Яровий.

За словами першого заступника міністра, в областях, де було запроваджено воєнний стан, зафіксовано зменшення кількості кримінальних правопорушень (-20%), у тому числі тяжких та особливо тяжких (-23%), зокрема тяжких тілесних ушкоджень (- 37%), розбоїв (-29%), грабежів (27%), крадіжок (-23%), незаконних заволодінь транспортними засобами (-47%), порушень правил безпеки дорожнього руху (-49%). Викрито більше фактів незаконного поводження зі зброєю (+26%) та збуту наркотичних засобів (+35%).

Читайте також: Радбез рекомендує продовжити посилену охорону кордону з РФ

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко о 14 годині 26 грудня оголосив про завершення режиму воєнного стану в 10 областях, запровадженого на 30 днів після агресивних дій з боку Росії, яка 25 листопада в районі Керченської протоки обстріляла і захопила три українські кораблі та взяла в полон 24 українських моряків.

Водночас РНБО на засіданні 26 грудня рекомендувала Держприкордонслужбі продовжити посилену охорону державного кордону з Російською Федерацією та здійснювати посилений контроль громадян Росії, які перетинають кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-