ЦВК показала оновлений сайт із

ЦВК показала оновлений сайт із "позитивним дизайном"

Укрінформ
Центральна виборча комісія презентувала робочу модель оновленого веб-сайту, який планує запустити навесні 2019 року.

Презентувала новий вигляд сайту голова ЦВК Тетяна Сліпачук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наше основне завдання, коли ми працювали над сайтом, було зробити його якомога зручнішим і простішим, щоб пошук інформації був, скажімо, у досягненні одного-двох кліків, щоб він був зрозумілим різним з точки зору навичок користувачам", - розповіла Сліпачук.

За її словами, повноцінно запрацює оновлений сайт комісії на початку березня 2019 року. Голова ЦВК зауважила, що інтерфейс оновленого сайту є динамічним, позитивним, на головній сторінці майорить національний прапор та проставлені геометричні позначки у вигляді "галочок", які виборці ставлять у бюлетенях на виборах.

Читайте також: ЦВК пропонують створити нові закордонні виборчі дільниці

Також вона зазначила, що на сайті можна буде легко знайти потрібні дані, планується забезпечити наскрізний пошук документів та надати можливість доступу до сайту людей із вадами зору.

Зокрема, Сліпачук розповіла, що на сайті з'являться окремі розділи, такі як "Перевір себе у Реєстрі", "Пошук виборчої дільниці" тощо. Голова ЦВК додала, що веб-сайт ЦВК було оновлено завдяки допомозі, у тому числі фінансовій Міжнародної фундації виборчих систем (IFES). "Ідея сайту є адресною, ми намагаємося адресувати відповідно кожному суб'єкту виборчого процесу певний блок інформації", - підкреслила Сліпачук.

У свою чергу завідувач сектору функціонування веб-сайтів ЦВК Володимир Сом проінформував, що в оновленому вигляді посилено "зламостійкість" сайту, що є дуже важливо під час виборчого процесу.

Також, за його даними, на сайті планують розміщувати відеоматеріали і презентаційні матеріали.

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія 16 серпня затвердила технічне завдання на створення автоматизованої інформаційної системи “Офіційний веб-сайт Центральної виборчої комісії”. Раніше у рамках співпраці з українським Центрвиборчкомом Міжнародна фундація виборчих систем (IFES) запустила проект із оновлення веб-сайту ЦВК, було проведено міжнародний тендер із визначення компанії-виконавця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-