Завдяки воєнному стану злочинів поменшало на чверть - Порошенко

Завдяки воєнному стану злочинів поменшало на чверть - Порошенко

Укрінформ
У 10 областях, де протягом місяця було запроваджено воєнний стан, зареєстровано на 26 % менше злочинів у порівнянні з традиційними показниками.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на засіданні РНБО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У 10 областях, де діяв воєнний стан протягом місяця, думаю, що Арсен Борисович (Аваков — ред.) це підтвердить, зареєстровано на 26% менше злочинів, аніж зазвичай. Порядку, безпеки на вулицях обласних центрів і в Києві стало більше”, - зазначив Глава держави.

Водночас він зауважив, що за період дії воєнного стану більше виявлено незареєстрованої зброї.

Читайте також: Порошенко заявляє, що вдалося зупинити найгірший сценарій РФ

Крім того, Порошенко нагадав, що протягом останнього місяця прикордонники не впустили в Україну більше тисячі іноземців, які не змогли обгрунтувати мету своєї поїздки.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко у середу о 14-ій годині оголосив про завершення дії правового режиму воєнного стану в 10 областях України.

Прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці та взяли в полон 24 українських моряків.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про запровадження воєнного стану на 30 днів у 10 областях, які розташовані вздовж російського кордону, українсько-молдовського кордону, вздовж узбережжя Чорного й Азовського морів, зокрема Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Херсонській, а також внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

Згідно з указом Президента, правовий режим воєнного стану запроваджувався із 14 години 00 хвилин 26 листопада 2018 року строком на 30 діб до 14 години 00 хвилин 26 грудня 2018 року.

Україна наполягає на запровадженні нових міжнародних санкцій проти РФ у зв’язку з агресією на Азовському й Чорному морях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-