Росія ігнорує пропозиції України про звільнення заручників

Росія ігнорує пропозиції України про звільнення заручників

Укрінформ
Українська сторона в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу не отримала відповіді від Росії та ОРДЛО на свою пропозицію провести 27 грудня відеоконференцію гуманітарної підгрупи щодо звільнення заручників.

Про це повідомила перший заступник Голови верховної Ради, представник України у гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.
“Українська сторона в ТКГ запропонувала провести 27 грудня відеоконференцію гуманітарної групи, аби ще раз спробувати наблизити позиції в питанні звільнення заручників. Ми передали конкретні пропозиції, списки і запропонували здійснити велике звільнення в форматі 22-22, 39-11 і 33-8 5 січня, в переддень Різдва. До сьогодні ми не отримали жодної відповіді від РФ і представників ОРДО”, - написала вона.

При цьому Геращенко зазначила, що українська сторона очікувала більш активної та конструктивної позиції і від координатора ОБСЄ в гуманітарній підгрупі посла Тоні Фріша. “Він запропонував провести конференцію 29, а не 27 (ми згодні на 29 грудня, звичайно, але від представників ОБСЄ очікуємо більш зацікавленої позиції і більшої ініціативи у вирішення гуманітарних питань)”, - додала вона.

Читайте також: Україна пропонує на 5 січня обмін заручників і полонених — Геращенко назвала формули

Водночас представники ОРЛО, за словами Геращенко, надіслали листа, в якому відмовилися від скайп-конференції і назвали ініціативи України із звільнення заручників «піар-акцією».

“Розумію, що маріонеткам Кремля всі ініціативи України Кремль наказує називати «піар-акцією», але для 150 людей, які сьогодні утримуються в тюрмах РФ, України і на тимчасово окупованих українських територіях Донбасу, для їх родин 5 січня могло б стати найщасливішим днем . Навряд чи затримані і їх родини вважають пропозиції по звільненню піаром”, - підкреслила Геращенко.

Вона також поінформувала, що звернулася до представника України в ТКГ Євгена Марчука, аби 27 грудня під час скайп-конференції безпекової групи він також порушив питання перед РФ і ОБСЄ щодо необхідності обговорення звільнення заручників.

“Ми готові говорити про різні формати, обговорити кожне прізвище, зробити все для зближення позицій і звільнення затриманих. Було б дуже правильно і гуманно звільнити всіх до Різдва, до 7 січня 2019 року”, - наголосила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-