Ще два захоплених Росією моряки назвали себе військовополоненими

Ще два захоплених Росією моряки назвали себе військовополоненими

Укрінформ
Ще два захоплених росіянами в районі Керченської протоки українських моряки оголосили себе військовополоненими.

Про це повідомив у Facebook адвокат Микола Полозов.

"Сьогодні відбулися слідчі дії щодо військовополоненого українського моряка Юрія Будзила - члена екіпажу рейдового буксира "Яни-Капу"... В ході слідчих дій Юрій Будзило заявив слідчому під протокол, що є військовополоненим. Від дачі інших свідчень відмовився", - написав Полозов.

Він також повідомив, що до початку слідчих дій з Будзилом зміг поспілкуватися адвокат команди захисту військовополонених українських моряків Айдер Азаматов.

Адвокати в понеділок зустрілися і з іншим моряком з буксира "Яни-Капу" Андрієм Шевченком, який, за словами Полозова, також заявив, що є військовополоненим.

Нагадаємо, у п'ятницю адвокат Сергій Бадамшин повідомив, що військовополоненими назвали себе 19 українських моряків.

Читайте також: Поверніть нас додому: наймолодший полонений моряк написав із російського СІЗО

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року в результаті збройної атаки кораблів РФ у районі Керченської протоки були пошкоджені українські військові кораблі, а члени екіпажів захоплені в полон. Після нетривалого перебування у Криму українські моряки були перевезені в Москву: трьох поранених помістили в СІЗО "Матросская тишина", решту (21) утримують у СІЗО "Лефортово".

Україна і світове співтовариство визнали військовополоненими захоплених моряків, але влада РФ хоче судити їх як простих громадян, які нібито порушили російський кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-