Мінсоцполітики планує реформувати ринок праці — Рева

Мінсоцполітики планує реформувати ринок праці — Рева

Укрінформ
Міністерство соціальної політики в середньостроковій перспективі планує провести комплексні реформи ринку праці.

Про це під час прес-конференції поінформував міністр соціальної політики України Андрій Рева, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“В цілому в середньостроковій перспективі ми націлені провести комплексні реформи ринку праці, результатом якої має бути забезпечення прозорих трудових відносин між роботодавцем та працівником, підвищення конкурентоспроможності українських громадян і як наслідок підвищення заробітних плат та розширення їх можливостей працевлаштування на національному ринку праці”, - зазначив Рева.

Зокрема, за його словами, одним із завдань цієї комплексної реформи є необхідність приведення у відповідність системи освіти до потреб ринку праці.

“Знання, що отримуються в системі освіти, мають відповідати очікуванням роботодавців, що розв'яже проблему працевлаштування молоді і отримання першого робочого місця. Для цього міністерство спільно з об'єднаннями роботодавців, науковими установами координує роботу щодо розроблення професійних стандартів, документів, які визначають вимоги роботодавців до підготовки спеціалістів за кожною професією. Наразі вже подано 100 заявок на їх розробку”, - зазначив міністр.

Читайте також: Для запуску накопичувальної пенсійної системи досі немає закону - Рева

Водночас Рева підкреслив, що ці стандарти після затвердження Міністерством соцполітики будуть покладені в основу розроблення освітніх стандартів, за якими здійснюватиметься підготовка фахівців у системі освіти.

Також Рева повідомив, що з січня 2019 року запроваджується інститут кар'єрного радника, профілювання безробітних та шукачів роботи з метою запровадження індивідуального підходу до людини щодо її працевлаштування та планування кар'єри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-