Митрополита Епіфанія намагалися спровокувати російські пранкери

Митрополита Епіфанія намагалися спровокувати російські пранкери

Укрінформ
Російські спецслужби із залученням пранкерів намагалися спровокувати в телефонній розмові предстоятеля Православної церкви України, митрополита Київського та всієї України Епіфанія.

Про це повідомляє Православна церква України на своїй сторінці у Facebook.

"Протягом минулих днів Блаженнійший митрополит Епіфаній отримав багато поздоровлень, в тому числі телефоном. Скориставшись цим, російські спецслужби через так званих "пранкерів" (осіб, які у телефонній розмові видають себе за іншого) спробували вчинити інформаційну провокацію", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, 21 грудня був здійснений дзвінок від імені голови Комітету закордонних справ Європейського парламенту Девіда Макалістера, і поступово під час розмови почали ставитися провокативні питання, зокрема про "захоплення Лаври", про підтримку тих чи інших кандидатів на виборах, про ставлення до "прав гомосексуалістів" тощо.

Підкреслюється, що митрополит Епіфаній у ході розмови висловлював ті самі думки, що і у всіх публічних виступах: Українська церква виступає проти насильства і розпалення ворожнечі, вона відкрита до діалогу; ніякого «захоплення Лаври» не може бути, а розмови про «захоплення» мають на меті сіяти напругу в суспільстві. Також предстоятель зазначив, що Церква дотримується біблійної позиції, визначаючи одностатеві стосунки як гріх, і цю думку поділяє більшість українського суспільства. Крім того, митрополит Епіфаній сказав, що Церква не втручається у політичний процес та не вказує своїм вірним, яких кандидатів чи партії слід підтримувати.

Водночас протягом розмови у митрополита Епіфанія з'явилося відчуття, що це є провокація, тому він завершив її.

Читайте також: Філарет: Я бачив здібності, які дозволяють Епіфанію бути предстоятелем

У Православній церкві України зазначили, що подібного роду провокації, організовані російськими спецслужбами, відбувалися неодноразово, не отримавши якихось вигідних для себе відповідей під час розмови, провокатори здійснюють монтаж запису, компонуючи окремі слова і фрази.

Там підкреслили: у разі, якщо в медіа з'являться фрагменти розмови, аудиторія повинна враховувати зазначене і не довіряти їм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-