Перша на Закарпатті парафія перейшла до Помісної церкви

Перша на Закарпатті парафія перейшла до Помісної церкви

Укрінформ
Парафія св. Першомученика архідиякона Стефана с. Минай приєдналася до Закарпатської єпархії Православної церкви України.

Про це повідомляє Закарпатська єпархія Православної церкви України.

"Парафія св. Першомученика архідиякона Стефана с.Минай приєдналася до Закарпатської єпархії Православної церкви України. 21 грудня 2018 р. настоятель парафії протоієрей Степан Біляк звернувся до єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія з письмовим проханням про включення його у клір Закарпатської єпархії Православної церкви України,” - йдеться в повідомленні.

Раніше дана релігійна громада входила до складу Мукачівської єпархії Російської православної церкви в Україні (так званої "Мукачівської єпархії УПЦ"). Відтак єпископ Варсонофій видав Указ про включення даної парафії до складу Закарпатської єпархії ПЦУ, а протоієрея Степана Біляка прийняв до єпархіального кліру.

Читайте також: На Донеччині є священики УПЦ МП, які перейдуть до Помісної церкви

Як зазначають у єпархії, парафія св.Першомученика архідиякона Стефана, якою керує лікар-священик Степан Біляк, колись належала до УПЦ Київського патріархату, але згодом перейшла в УПЦ Московського патріархату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-