Близько 22% українців відмовляються від щеплень дітей

Близько 22% українців відмовляються від щеплень дітей

Дослідження
Укрінформ
Близько 22% українців відмовлялися вакцинувати свою дитину, найчастіше такі випадки фіксувалися на Хмельниччині та Івано-Франківщині.

Такі дані озвучила на презентації результатів Всеукраїнського дослідження “Індекс Здоров’я. Україна — 2018” доцент магістерської програми «Менеджмент в охороні здоров’я» Національного університету «Києво-Могилянська академія» Тетяна Степурко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Щоп’ятий (21,9%) мав досвід відмови від щеплення своїх дітей. Найкраща ситуація зі ставленням і невідмовою від щеплень була в Кіровоградській області (жоден з опитаних батьків не відмовлявся, і в середньому ставилися на 4,5 з 5), а найгірша — у Хмельницькій (75,7% опитаних батьків мали досвід відмови від щеплень) та Івано-Франківській (45,1% відмовлялися від щеплень і найгірше по Україні до них ставилися) областях", - сказала Степурко.

Читайте також: У кожного п'ятого українця спостерігається депресія

За її словами, троє з чотирьох респондентів (74,5%), які мали в домогосподарстві дітей до 18 років і володіли інформацією про стан їхнього здоров’я, «позитивно» або «дуже позитивно» ставилися до вакцинації.

Дослідження «Індекс здоров’я. Україна» організоване та проведене Міжнародним фондом «Відродження». Дані зібрано Київським міжнародним інститутом соціології у червні–липні 2018 року, а також у 2016 та 2017 рр. Звіт підготовлений дослідниками та викладачами Школи охорони здоров’я Національного університету «Києво-Могилянська академія» та КМІС. У ньому представлені результати загальнонаціонального репрезентативного соціологічного опитування про стан здоров’я людей, здорову поведінку та звернення по медичну допомогу в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-