Аваков розповів про мультифункціональність вертольотів Airbus

Аваков розповів про мультифункціональність вертольотів Airbus

Укрінформ
Усі вертольоти від французької компанії Airbus Helicopters, які будуть в Україні, мультифункціональні, і в разі необхідності використовуватимуться для вирішення будь-яких завдань.

Про це під час запуску Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС в аеропорту “Бориспіль” заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Раніше ми підписали із французькою стороною безпрецедентний за масштабами контракт на закупівлю 55 гвинтокрилів. У найближчі 3 роки ми отримаємо 21 гвинтокрил Airbus H225 Super Puma, 10 машин H145 і 24 гвинтокрили H125, всього 55 машин для всіх служб, які входять до компетенції МВС, 55 досконалих, потужних, багатофункціональних гвинтокрилів. Пане Президенте, за вашим дорученням ми вивчили успішний досвід багатьох країн та розробили базову концепцію: всі гвинтокрили будуть мультифункціональні і в разі необхідності будуть використовуватися для вирішення будь-яких завдань”, - сказав Аваков.

Він уточнив, що ці вертольоти в подальшому будуть використовуватися у підрозділах МВС для різних цілей: в ДСНС — для транспортування хворих, у розвідці зон надзвичайних ситуацій і гасінні масштабних пожеж; в Держприкордонслужбі — для охорони та моніторингу кордону; у Нацполіції — для виконання спеціальних поліцейських функцій і розшуку злочинців; у Нацгвардії — для транспортування бійців і техніки, розвідки, виконання спецоперацій.

Читайте також: Аваков передав прикордонникам модернізовані Мі-8

Він нагадав, що в Україні буде розташований центр технічного обслуговування цих гвинтокрилів, що дасть можливість “обслуговувати не лише свої машини, але і брати замовлення європейських партнерів, зміцнювати кооперацію з ЄС”.

Аваков також подякував за підтримку Президенту Петру Порошенку, Прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману, уряду Франції і особисто послу Франції в Україні Ізабель Дюмон, а також співробітникам Airbus Helicopters.

У свою чергу, виконавчий віце-президент компанії Airbus Helicopters Матьє Луо висловив сподівання на розширення можливостей для подальшої співпраці між компанією Airbus і Україною.

Як повідомлялося, Міністерство внутрішніх справ України і Міністерство Європи та закордонних справ Франції у березні підписали угоду про постачання до України 55 вертольотів компанії Airbus Helicopters.

25 вересня Аваков заявив, що підрозділи МВС до кінця року отримають перші чотири вертольоти французької компанії Airbus Helicopters.

7 жовтня Аваков зазначив, що в Україні запрацюють 15 власних вертолітних баз і центр обслуговування Airbus Helicopters, завдяки цьому Київ більше не потребуватиме російських комплектуючих для ремонту своїх гелікоптерів.

10 грудня Аваков повідомив, що авіаційна система МВС буде повністю укомплектована до 2021 року і стане третьою за величиною в Європі.

Компанія Airbus надаватиме підтримку Україні, доки система авіаційної безпеки МВС повноцінно не запрацює.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-