Перші два вертольоти Airbus надійшли на службу до Нацгвардії та ДСНС

Перші два вертольоти Airbus надійшли на службу до Нацгвардії та ДСНС

Відео
Укрінформ
Перші два французькі вертольоти Airbus, які отримала Україна, виконуватимуть завдання із захисту кордону та порятунку людей переважно у горах і Азово-Чорноморському басейні.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на церемонії передачі гелікоптерів Airbus, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Більше 11 тонн злітної ваги, до 24 рятувальників, пасажирів, велика надійність, велика ефективність, більше тисячі кілометрів радіус дії - у першу чергу, вони (вертольоти - ред.) будуть спрямовані для забезпечення рятувальних робіт, у тому числі в гірській місцевості, у Азово-Чорноморському басейні, де ми, на жаль, маємо бути готовими до будь-яких інцидентів, для авіаційної розвідки, але в першу чергу завдання — боронити кордон, рятувати людей", - підкреслив Порошенко.

Він відзначив надзвичайно великі можливості цих вертольотів.

Президент взяв участь у церемонії передачі вертольотів Airbus Н-225 Нацгвардії та ДСНС / Фото: https://www.president.gov.ua "Це яскраве свідчення укріплення матеріальної бази наших прикордонників, наших рятувальників, Національної гвардії і символ ефективної співпраці між Україною і Євросоюзом взагалі, між Україною, Францією і Німеччиною — не треба забувати, що Airbus є спільним виробництвом Франції і Німеччини, яка приносить вже конкретні плоди", - наголосив глава держави.
Читайте також: Аваков обіцяє укомплектувати авіацію МВС до 2021 року

Як повідомлялося, Міністерство внутрішніх справ України і Міністерство Європи та закордонних справ Франції у березні підписали угоду про постачання Україні 55 вертольотів компанії Airbus Helicopters.

Пізніше Арсен Аваков заявив, що підрозділи МВС до кінця року отримають перші чотири вертольоти від компанії Airbus Helicopters, а в Україні запрацюють 15 власних вертолітних баз і центр обслуговування Airbus Helicopters. За словами міністра, авіаційна система МВС буде повністю укомплектована до 2021 року і стане третьою за величиною в Європі.

Компанія Airbus надаватиме підтримку Україні, доки система авіабезпеки МВС повноцінно не запрацює.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-