Адвокат відвідав у російському СІЗО пораненого українського моряка Сороку

Адвокат відвідав у російському СІЗО пораненого українського моряка Сороку

Укрінформ
Адвокат Сергій Бадамшин відвідав у "Матросской тишине" пораненого українського моряка Василя Сороку.

Про це адвокат написав у Facebook.

"Сьогодні в "Матросской тишине" проводилися слідчі дії за участю пораненого військовополоненого Василя Сороки. Йде на поправку, але поранена рука ще болить, пальці не згинаються. Дякує за передачі і за листи, а листи віддають раз на тиждень. Настрій краще, одеський позитив не приховаєш) Добре і продуктивно попрацювали", – пише Бадамшин.

Читайте також: Червоний Хрест вимагає від РФ доступу до українських полонених моряків

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року в результаті збройної атаки кораблів РФ в районі Керченської протоки були пошкоджені українські військові кораблі, а члени екіпажів були захоплені в полон. Після нетривалого перебування у Криму українські моряки були перевезені в Москву: трьох поранених помістили в СІЗО "Матросская тишина", інших (21 людина) утримують в СІЗО "Лефортово".

Україна і світове співтовариство визнали військовополоненими захоплених моряків, але влада РФ хоче судити їх як простих громадян, які нібито порушили російський кордон. 11 грудня 2018 року почалося досудове слідство. До його початку повністю вирішено питання забезпечення українських військових моряків кваліфікованим правовим захистом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-