НАБУ завершило слідство у справі прокурора-хабарника Генпрокуратури

НАБУ завершило слідство у справі прокурора-хабарника Генпрокуратури

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро завершили слідство у справі за фактом отримання хабара прокурором Генпрокуратури.

Про повідомляє прес-служба відомства.

"Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили прокурору Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генеральної прокуратури про завершення досудового розслідування за фактами отримання неправомірної вигоди в розмірі 15 тис. доларів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 20 грудня стороні захисту надано доступ до матеріалів кримінального провадження для ознайомлення.

Читайте також: В суд пішла справа СБУшника, викритого на хабарі у понад $47 тисяч

Як встановило слідство, старший прокурор групи прокурорів в одному з кримінальних проваджень вимагав 20 тис. доларів за укладення угоди про визнання винуватості з двома особами, підозрюваними у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, придбання, зберігання наркотиків), на умовах призначення покарання та звільнення від його відбування з випробуванням. У разі відмови від «пропозиції» старший групи прокурорів погрожував підозрюваним покаранням у вигляді позбавлення волі на строк 11-12 років.

За умовами «угоди», 20 тис. доларів старшому групи прокурорів мали бути сплачені двома траншами. Перший — 15 тис. доларів — як завдаток, решта (5 тис. дол.) — перед скеруванням до суду укладених між ним як прокурором у кримінальному провадженні та підозрюваними угод про визнання винуватості.

5 жовтня 2018 року прокурора викрито на отриманні неправомірної вигоди в розмірі 15 тис. дол., наступного дня – 6 жовтня 2018 року – йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою»).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-