Рада підтримала законопроект, який дозволяє забезпечити харчуванням студентів

Рада підтримала законопроект, який дозволяє забезпечити харчуванням студентів

Укрінформ
Верховна Рада проголосувала за проект закону 9425 про внесення змін до статті 80 Закону України "Про освіту", який передбачає надання можливості освітнім закладам забезпечити харчування студентів шляхом надання в оренду нерухомого майна.

За його ухвалення за основу і в цілому проголосували 238 народних депутатів за мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як ідеться в Пояснювальній записці, закон передбачає забезпечення освітнього процесу належними умовами для праці та здобуття освіти, організації і супроводження освітнього процесу та функціонування закладів освіти.

Як наголосив народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка", перший заступник голови Комітету з питань науки і освіти Олександр Співаковський, презентуючи законопроект, без ухвалення документа з лютого прокуратура зупинила б усі договори оренди. Таким чином, всі університети, коледжі залишилися б без харчування і медичних послуг.

"На жаль, закон "Про освіту" таким чином прийнятий, що його можна по-різному трактувати, особливо пункт 4, який стосується непрофільної діяльності. У рамках цієї непрофільної діяльності сьогодні прокуратура фактично ліквідує всі угоди на харчування, а 99% технікумів і коледжів не організовують харчування. Практично всі університети згідно з ліцензійними умовами зобов’язані забезпечити харчування. Це стосується і медичних послуг», - наголосив Співаковський.

Читайте також: У Франківську студенти презентували проекти для об’єднаних громад

Таким чином, зазначив депутат, ухвалений законопроект передбачає, що об’єкти та майно державних і комунальних закладів освіти не підлягають приватизації чи використанню не за освітнім призначенням, крім надання в оренду з метою надання послуг, які не можуть бути забезпечені безпосередньо закладами освіти та пов’язані з забезпеченням освітнього процесу або обслуговуванням учасників освітнього процесу з урахуванням визначених органом управління можливості користування державним нерухомим майном в межах законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-