Суд ЄС анулював санкції проти Азарова

Суд ЄС анулював санкції проти Азарова

Укрінформ
Європейський суд анулював рішення Ради ЄС про запровадження санкцій проти колишнього прем’єр-міністра України Миколи Азарова.

Про це йдеться у відповідному рішенні суду.

"Анулювати рішення Ради ЄС 2015/364 від 5 березня 2015 року про внесення змін у рішення від 2014 року щодо обмежувальних заходів, направлених на деяких осіб, компанії та органи, у зв’язку з ситуацією в Україні, в пункті, який стосується пана Азарова Миколи Яновича", - йдеться у рішенні Європейського суду.

Суд також наказав Раді ЄС відшкодувати витрати на розгляд справи як у першій інстанції, так і під час нинішньої апеляції.

Читайте також: Росія подала апеляцію на рішення британського суду щодо "боргу Януковича"

Як повідомлялося, 5 березня 2014 року Європейський Союз запровадив санкції у вигляді замороження активів проти 18 колишніх вищих чиновників України. У 2018 році Рада ЄС продовжила ще на рік - до 6 березня 2019 року - рішення щодо замороження рахунків 13 осіб, визначених як винні у незаконному привласненні українських державних коштів або зловживанні службовим становищем, що призвело до втрати державних коштів України.

У санкційному списку разом з екс-президентом Віктором Януковичем перебувають екс-прем'єр Микола Азаров, колишній глава МВС Віталій Захарченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка та його син Артем, екс-глава АП Андрій Клюєв та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-